Workshop Schilderen aan de Lek

Schilderen aan de Lek een buitenkansje

Zondag 1 september jl. schilderden dertien mensen de hotspots op de unieke locatie van de haven ZV De Lek in Nieuwegein-Zuid. Stichting KunstGein organiseerde hier een workshop Schilderen aan de Lek samen met de zeilvereniging. Buiten schilderen vereist een goede, inspirerende locatie en deze plek voldeed aan alle voorwaarden. Het was moeilijk kiezen tussen de Boogbrug, de uiterwaarden, de haven, het pontje, zicht op Rijkswaterstaat, zicht op Vianen, de rivier.

Nine Kullberg

Na een korte introductie door kunstschilder-docent Nine Kullberg kozen zeven kunstschilders en zes mensen van ZV De Lek hun object en gingen aan de slag. Schilderen en plein air is niet gemakkelijk en wordt niet zoveel gedaan. Niet in de laatste plaats vanwege het onvoorspelbare Hollandse weer en mogelijke pottenkijkers maar van beide hadden de deelnemers in de haven geen last.
Het resultaat was verbluffend: rond 14.30 uur prijkten in de kantine dertien werken op een kleurrijke rij en werden deskundig becommentarieerd door Nine Kullberg. Schwung, de wind, dieptewerking, kleurgebruik, compositie, al deze aspecten waren in de werken volop te zien.
Opvallend hoe ook de ongeoefende ZV-ers, niet gehinderd door enige kennis van de schilderkunst, op gevoel prima hun penselen hanteerden, mooie tinten gebruikten en gedurfde composities neerzetten. Aangemoedigd en begeleid door Nine én door een voortreffelijke lunch en een warm onthaal waren de deelnemers allemaal enthousiast. Een reactie: "In het begin vond ik het eng, daarna leuk en ik ben blij met het resultaat!" Buiten was het fris en droog met af en toe een zonnetje. Met recht een buitenkansje.

www.ninekullberg.nl

Bekijk de foto's


Buiten schilderen - plein-air - is een aparte ervaring. Zeker op een rustige wat afgelegen plek zonder pottenkijkers. Op uw doek verschijnt al snel een wegglijdend schip, de haven met aangemeerde boten, de veerpont of de grillige rivier de Lek met zijn tientallen strandjes.

Na een introductie wordt u deskundig begeleid door een docent op weg naar een resultaat waar u met grote zekerheid trots op kunt zijn. De workshop is van 10.00 tot 15.00 uur
Inschrijving tot 28 augustus via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Workshop Schilderen aan de Lek.
Betaling na bevestiging inschrijving.
Kosten € 7,50 incl. lunch.
U brengt zelf uw materialen mee zoals: stevige ezel i.v.m. windgevoeligheid, doek, penselen, verf (voorkeur acryl i.v.m. droogtijd).

Datum van: 
zo 1 sep 2013
Datum tot: 
zo 1 sep 2013
Soort: 
Workshop
Waar: 
ZV De Lek, Lekboulevard 31, Nieuwegein