Voordracht over natuurlijke kunst door Paul Scheerder

Natuurlijke kunst en rustgevende klarinetmuziek

Woensdag 6 februari hield Paul Scheerder een voordracht over zijn objecten en zijn muziek. Losjes vertelde hij over hoe hij tot deze natuur-kunstvorm is gekomen en over zijn drijfveren.

Hoe hij uit een smal stuk eikenhout van meer dan 2 meter lang met een kettingzaag (!) en natuurlijk nog andere gereedschappen een staande lamp maakt, gevuld met platte stenen - afkomstig van de Waalstranden en de stuwwal bij Nijmegen - waardoorheen over de volle lengte zacht licht schijnt als door louvredeurtjes. Paul werkt hard, rustig en langzaam. Alles is handwerk. Zijn zogenaamde lengteschalen zijn geïnspireerd op Aziatische en Afrikaanse vormen. Hij kiest met zorg de bomen uit die hij kan en wil gebruiken. Bij zijn abstracte kunst gebruikt hij vooral stenen en schelpen, die hij kiest op vorm, kleur, tekening en grootte. Hij blijkt een zeer verdienstelijk fotograaf. De boeken die hij met zijn kunstobjecten heeft samengesteld geven een prachtig overzicht en munten uit in kleur, lichtinbreng en dieptewerking.
Na de pauze speelde Paul klarinetmuziek. Deze rustgevende muziek heeft als doel om luisteraars te stimuleren innerlijke rust en harmonie te vinden. Dat lukte, getuige een reactie in het Gastenboek: "Ik ga helemaal relaxed naar huis".

Bekijk de foto's

6 en 7 april 11.00 - 17.00 uur exposeert Paul Scheerder in het Kerkje van Persingen, Persingsestraat 7, 6575 JA Persingen bij Nijmegen met Waalstenensfeerlampen en Arte Naturale. Een aanrader!


Woensdag 6 februari 2013 van 20.00 - 22.00 uur houdt natuurmens Paul Scheerder een interactieve voordracht, waarin hij vertelt over zijn buitenlandse reizen en ontmoetingen die hem inspireren. Welke landen bezocht Paul? Doet ons land ook mee als bron voor zijn scheppingsdrang?

Paul werkt met natuurlijke materialen zoals hout, stenen, schelpen. Zijn objecten zijn functioneel, abstract, organisch en figuratief. Zij stralen rust en beweging uit. Daarnaast speelt Paul klarinet en wel zo dat u er heerlijk rustig van wordt.
Beleef een voordracht met kunst van alle kanten. Net als de boomlange Paul zelf, een veelzijdige man die balans vond door het scheppen van kunst in rust en beweging, omlijst door muziek. Natuurlijk.

www.relaxedclarinet.com

Reserveren via stichtingkunstgein@gmail.com. Toegang € 7,50.
 

Datum van: 
wo 6 feb 2013
Datum tot: 
wo 6 feb 2013
Soort: 
Lezing
Waar: 
Theater Bibliotheek De Tweede Verdieping, Stadsplein 1c, Nieuwegein