Workshop marmerschilderen

Prima! Workshop Marmerschilderen

In het werkatelier van De Tweede Verdieping waren woensdag 14 november 22 dames en heren intensief bezig op papier en op hardboard met marmeren.

Dankzij docent-vakman Chris Lauffer wist ieder de weg te vinden naar het scheppen van de suggestie van een subtiel dooraderd stuk marmer. Met een fractie van wat kleuren softpastel deed men eerst wat vingeroefeningen zowel in figuurlijke als letterlijke zin: er werd flink gepoetst en uitgewreven met vingers en doekjes. Na deze warming-up volgde het echte werk, opnieuw met een fractie van enkele kleuren acryl en veel water. Het resultaat van verreweg de meeste deelnemers mocht er wezen en ieder was enthousiast. De sfeer was geweldig, aangenaam en ontspannen. Lauffer liep langs, beantwoordde alle vragen, hanteerde penseel en krijt en hielp. En zo hoort het.

Na deze zeer positieve ervaring broeden wij van KunstGein op nog zo'n kunstje.

Bekijk de foto's


Het marmeren of marmerschilderen is hot, trendy. Met een minimum aan materiaal ontstaat een prachtig product. Een paneel, delicaat in belijning, warm van kleur. U krijgt de kans zich deze techniek eigen te maken op woensdag 14 november van 19.30 - 22.00 uur in het Werkatelier van de Bibliotheek in Nieuwegein.

U werkt onder leiding van Chris Lauffer, die het marmeren tot in de finesses beheerst. U doet wat vingeroefeningen met pastelkrijt en werkt daarna de schets uit op voorbewerkt paneel. Grote kans dat het resultaat verbluffend is en u het marmeren gaat omarmen.

Inschrijving tot 7 november via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. workshop marmerschilderen. Kosten € 18,50 m.i.v. materialen, gereedschap, koffie. Betaling na bevestiging inschrijving.

Datum van: 
wo 14 nov 2012
Datum tot: 
wo 14 nov 2012
Soort: 
Workshop
Waar: 
Werkatelier Bibliotheek De Tweede Verdieping, Stadsplein 1c, Nieuwegein