Excursie Old Holland Classic Colours in de herhaling

Old Holland snoepwinkel voor kunstschilders

Grote glazen potten van minstens een halve meter vol met de prachtigste, puurste pigmenten, de geur van lijnolie en verf, wanden vol verftubes gegroepeerd naar kleur en een kijkje in het oude en nieuwe productieproces van Old Holland Classic Coulours.
De groep kunstschilders vergaapt zich aan deze verrukkelijke snoepwinkel en het is goed dat de vroegere werkneemster Anita Kuijper ons rondleidt want wat zou je graag even met je hand door zo'n bak groene aarde willen gaan of in de ton vol titaanwit willen voelen die eruit ziet als een gigantische berg softijs. Indrukwekkend.
Een bedrijf gerund door 12 mensen die handmatig verf maken van pigment tot tube. Het is onwaarschijnlijk in deze tijd van robotisering maar ze flikken het. Een grote groepscohesie, geloof in het product, zweren bij kwaliteit zorgen al zestig jaar voor een wereldwijd afzetgebied met als grootste afnemer Amerika, het land van groot, groter, grootst. In Driebergen staat een bedrijf dat groot is door klein te blijven. Het verdient met recht een tien.

Bekijk de foto's


Wegens grote belangstelling organiseert Stichting KunstGein op 3 en 28 oktober nogmaals een boeiende rondleiding langs producten en productieprocessen. De rondleiding is van 10.15 tot 12.00 uur. Kijk naar kleurkracht, glans en helderheid van pigmenten en mediums.
Old Holland maakt al drie eeuwen lang hoogwaardige olieverven, aquarellen, acrylverf, vernissen, oplosmiddelen, primers, gessos, gels. Hoe? Door met kunstenaars over de hele wereld te overleggen, door traditionele ervaring en technologische know-how.

Voor de excursie van 28 oktober zijn nog enkele plaatsen vrij. Indien u interesse hebt om ook een kijkje te nemen bij Old Holland, meld u dan aan via stichtingkunstgein@gmail.com.
Kosten € 5 p.p. te betalen na ontvangst bevestiging inschrijving.
Deelnemers komen met eigen vervoer.
 

Datum van: 
ma 28 okt 2013
Datum tot: 
ma 28 okt 2013
Soort: 
Excursie
Waar: 
Old Holland, Nijendal 36, Driebergen