Opening Stadshuis in teken van "Verbinden"

 

Zaterdag 24 maart sierde het object Verbinden de ingang van De Tweede Verdieping, bibliotheek kunstuitleen in Nieuwegein.

De kleurrijke blokken hebben Stichting KunstGein en KCN gezamenlijk aangeboden aan de gemeente ter gelegenheid van de opening van het Stadshuis. Het object staat voor het streven naar samenwerking tussen organisaties en mensen onderling. De schepping ervan benadrukte het thema door het zij-aan-zij broederlijk beschilderen van de blokken waarbij regelmatig ook het publiek werd betrokken.
Helaas is de definitieve plek van het object nog steeds niet duidelijk. De besturen van KCN en KunstGein zijn hierover nog in overleg met de Gemeente.

Bekijk de foto's


 

Op 23 maart 2012 wordt het nieuwe Stadshuis van Nieuwegein geopend.
De inwoners van Nieuwegein e.o. zijn door de Gemeente Nieuwegein en de overige bewoners van het Stadshuis uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het openingsfeest op zaterdag 24 maart.  Stichting KunstGein is op deze uitnodiging ingegaan.

Samen met de Nieuwegeinse  kunstenaarsvereniging KCN zijn wij druk doende onze bijdrage aan dit openingsfeest voor te bereiden. Het centrale thema van het openingsfeest is “verbinden”. De nieuwe binnenstad verbindt bezoekers op vele verschillende manieren met Nieuwegein en de bewoners van het Stadshuis verbinden hun bezoekers met de culturele en maatschappelijke onderdelen van de stad. Het openingsprogramma vindt in en rondom het Stadshuis plaats.
KCN en KunstGein maken een compositie van 12 blokken in verschillende afmetingen. Deze blokken worden met elkaar verbonden. Op ieder zichtbaar vlak komt een schildering, waarbij het thema "verbinden" onze inspiratiebron is. Alleen de kleuren paars, groen en wit of een mening daarvan worden gebruikt. Op enkele vlakken staat een tekst of gedicht. Het eindresultaat is een kunstzinnig bouwwerk, waarop je kunt zitten, hangen, klimmen etc.. Kortom: een kunstuiting die bij de Nieuwegeiners niet onopgemerkt blijft.
 

Datum van: 
za 24 mrt 2012
Datum tot: 
za 24 mrt 2012
Soort: 
Evenement
Waar: 
Bibliotheek De Tweede Verdieping, Stadsplein 1c, Nieuwegein