Overzichtstentoonstelling schilderijen Cees Lauffer

 

Het immense parkeerterrein voor het grote gebouw van het Home Trade Center biedt ruime parkeergelegenheid. Via de brede trap, de receptie met de tourniquets is het lopen naar het licht en staat de bezoeker in een overweldigende ruimte waarin tachtig schilderwerken alle aandacht opeisen. De kleuren spatten van de schilderijen, het zonlicht dat regelmatig door het glazen dak valt, helpt. Cees Lauffer oogst postuum de bewondering die hem toekomt.

De schilderijen zijn mooi gegroepeerd op meterslange schotten, die door hun plaatsing zorgen voor geborgenheid rond tafeltjes, stoelen, een bank. Een expositie die staat, mede doordat je kunt zitten. Rustig kijken naar de veelheid van stijlen die Lauffer beheerste. Neerzijgen op de bank bij zijn ezel met het laatste doek waar hij aan bezig was, zijn palet, de eierschalen en zijn kwasten, zijn schildersschort en de artikelen die over hem zijn verschenen. Kijken naar de indrukwekkende dvd omgeven door Cees' lievelingsmuziek van Tsjaikovski Conserto in D. Een jonge pianiste omlijst zacht de tentoonstelling.

De sfeer is warm met een toch stoere rand heimwee verbeeld door kleindochter Ella, die bij de dvd roept: "Hé, opa! Daar is opa, ha opa!", handjes wijd gespreid. Daarna tegen omstanders met een verontschuldigend gebaar: "Hij kan niks meer terugzeggen" en ze huppelt terug, naar haar ezel en haar vriendinnetje.

Bekijk de foto's

http://ceeslauffer.webklik.nl

Met dank aan:
Home Trade Center
Wim Leering, Erkamp projectservice b.v.
Samenstellers dvd-portret Sasja Bork en Jeroen Pater
Pianiste Cécile Hoedeman
Fotograaf Rien Bouw


 

 


 

Kom kijken naar ruim zeventig schilderijen met voornamelijk klassiek realistisch, maar ook abstract en surrealistisch werk van een geestige en geestdriftige man: Cees Lauffer.

Stichting KunstGein brengt middels de expositie een hommage aan hun in 2011 ontvallen bestuurslid, met wie zij een jaar lang intensief samenwerkte.
Cees Lauffer kon alles schilderen, was begaafd en té bescheiden. Met toestemming van de familie bracht Stichting KunstGein een zolder vol prachtige werken naar het Home Trade Center

Openingstijden expositie:
zaterdag 12 mei 2012: 13.00-17.00 uur;
maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 mei 2012: 10.00-17.00 uur.
Toegang gratis

Home Trade Center
Symfonielaan 1
Nieuwegein

Datum van: 
za 12 mei 2012
Datum tot: 
wo 16 mei 2012
Soort: 
Expositie
Waar: 
Home Trade Centrum, Symfonielaan 1, Nieuwegein