KunstGein Atelierroute 2013

KunstGein Atelierroute 2013 geslaagd!

70 Nieuwegeinse (amateur)kunstenaars zetten onder een stralende zon hun huizen, ateliers en andere locaties open om de bezoekers hun werk te tonen en met hen in gesprek te gaan. Nieuwegeiners en belangstellenden uit de regio en ver daarbuiten brachten in totaal 4000 bezoeken.

De volgende kunstvormen waren vertegenwoordigd: schilderen en tekenen, textiel, mixed media, woordkunst, edelsmeden, sieraden, keramiek, glaskunst, fotografie en iphone-kunst, beeldhouwen, bloemsierkunst.

In het atrium van het Stadshuis waren de centrale post, een expositie van 70 werken, één per kunstenaar, een informatiebalie en een doorlopende fotofilmpresentatie van kunstwerken van deelnemers afgewisseld met gedichten van een woordkunstenaar.

De atelierroute is geslaagd en gaat met een goed rapport door naar 2015.

Zie voor meer informatie www.kunstgeinatelierroute.nl


Opzet KunstGein Atelierroute goed ontvangen

Woensdag 13 februari jl. was in het theater van de bibliotheek De Tweede Verdieping een grote bijeenkomst van alle deelnemers-kunstenaars aan de KunstGein Atelierroute. Zo'n veertig van de zeventig ingeschrevenen luisterden naar de uitleg van het bestuur. Routineus kwamen doelstellingen, opzet, regels, verantwoordelijkheden en heldere afspraken langs zowel op het scherm als via mondelinge toelichting. Het bestuur heeft de taken duidelijk verdeeld: werkzaamheden rond de groep kunstenaars, rond P.R. en rond logistiek. Daarbij kunnen zij rekenen op voldoende aangeboden hulp vanuit de (amateur)kunstenaars.

In de pauze kon men elkaar ontmoeten, van gedachten wisselen, wat drinken waarna er ruim gelegenheid was tot het stellen van vragen. De sfeer was goed, ieder was enthousiast en het bestuur kreeg een klaterend applaus vanwege de professionele wijze waarop zij de Atelierroute een gezicht geven, een sterk en positief Nieuwegeins gezicht.
 

 

Datum van: 
za 8 jun 2013
Datum tot: 
zo 9 jun 2013
Soort: 
Atelierroute
Waar: 
Nieuwegein