Excursie Old Holland Classic Colours

Fabriek Old Holland kleinschalig, ambachtelijk en wereldberoemd

De excursie naar de oudste verffabriek ter wereld Old Holland op 22 oktober jl. was indrukwekkend en interessant.

Sinds 1664 zijn de recepten om olieverf te bereiden generatie op generatie doorgegeven. De verven worden nog steeds op zestiende-eeuwse wijze vervaardigd met behulp van stenen walsen, die in tegenstelling tot metalen walsen, de kleuren niet veranderen. Alle kleuren zijn lichtecht. Geen toevoeging van vulstoffen aan de klassieke pigmenten, de lijnolie komt van een eerste persing.
De deelnemers staan geboeid rond de grote rollen waarmee met twee tegengestelde bewegingen pigmenten worden vermalen en gemengd met olie. Veel te zien, veel informatie met aan het eind van de rondleiding voor ieder een tube Oudt Hollandse naar keuze.
Een rondleiding als in de keuken van een exquise vijf sterren-restaurant dat werkt zonder toevoeging van geur, kleur- en smaakstoffen, alles ambachtelijk bereid.
Jawel, verf om in te bijten!

Bekijk de foto's

Vanwege de grote belangstelling probeert Stichting KunstGein in maart 2013 opnieuw een excursie naar Old Holland te organiseren. Als de exacte datum bekend is, wordt deze op onze website geplaatst in de agenda. U kunt zich vanaf nu aanmelden via stichtingkunstgein@gmail.com


Op maandag 22 oktober a.s. van 14.00 - 15.30 uur organiseert Stichting KunstGein een interessante excursie naar Old Holland Classic Colours te Driebergen.

Als je drie eeuwen lang succesvol bezig bent met verf produceren voor kunstenaars dan verdien je een 10. Old Holland maakt hoogwaardige olieverven, aquarellen, acrylverf, vernissen, oplosmiddelen, primers, gessos, gels. Hoe? Door met kunstenaars over de hele wereld te overleggen, door traditionele ervaring en technologische know-how. Een boeiende rondleiding langs producten en productieprocesssen. Kijk naar kleurkracht, glans en helderheid van pigmenten en mediums.

Schrijf je vóór 17 oktober in via stichtingkunstgein@gmail.com. De kosten bedragen € 5,- p.p. te betalen na ontvangst van bevestiging inschrijving. Deelnemers komen met eigen vervoer naar Driebergen.

www.oldholland.com

Datum van: 
ma 22 okt 2012
Datum tot: 
ma 22 okt 2012
Soort: 
Excursie
Waar: 
Old Holland, Nijendal 36, Driebergen