Textuur tekenen

Twaalf  deelnemers  aan de workshop textuur tekenen luisterden aandachtig naar de uitleg van Emad,  voordat zij zelf aan de slag gaan. De techniek van ieder onderdeel , de rimpeling, stroming, en stilstaand water,  maar ook de weerspiegeling en waar  het licht vandaan komt,  werden uitgelegd.

Na de pauze gaat iedereen met het geleerde  aan het werk met als uiteindelijk doel iets moois mee naar huis te nemen. Onder het toeziend oog van Emad en vakkundige aanwijzingen zijn de deelnemers bezig om het onderwerp water zo goed mogelijk op het papier te krijgen. Het blijkt geen makkelijk onderwerp  en voor velen nog een hele klus. Waar de een kiest voor stilstaand water, tekent de ander het opspattende water. 
De helft van de deelnemers had de eerdere workshops van Emad  “tekenen met grijs potlood” niet gevolgd. Hoewel  je het aan het eindresultaat niet kon afzien, werd dit door hen wel als een belangrijk gemis ervaren. Op het moment dat Emad ook zijn fraaie kubistische tekeningen liet zien ging het bij hen behoorlijk borrelen. Met als resultaat dat zij zich spontaan aanmeldden voor de al eerder door Emad gegeven workshops die alle finesses van het tekenen met een grijs potlood behandelen.
Kortom een leerzame avond en de workshops van Emad krijgen zeker een vervolg!

Bekijk de foto's


Na zijn succesvolle workshops “Tekenen met het grijze potlood” geeft de kunstenaar en architect Emad Al Fatly wederom een workshop “Textuur tekenen” met als onderwerp water.

Water heeft vele verschijningsvormen, zoals: stilstaand, bewegend, spiegelend, bruisend, spattend en met drijvende voorwerpen, of met een plons. De techniek van ieder onderdeel legt Emad eerst uit en daarna kun je meteen aan de slag.
Het uiteindelijke doel is dat iedereen aan het einde van de avond met een mooie tekening naar huis gaat, waarin zoveel mogelijk waterelementen zijn verwerkt.
De workshop is voor iedereen en tekenervaring is niet nodig, het benodigde materiaal is aanwezig.
Bij overinschrijving zal er een tweede workshop worden georganiseerd.
De workshop is van 19.00 - 22.00 uur
Inschrijving tot 10 oktober via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Workshop Textuur Tekenen. Na bevestiging inschrijving betaling
p.p. € 8,50 incl. koffie/thee. Stadspas geldig.

Datum van: 
do 13 okt 2016
Datum tot: 
do 13 okt 2016
Soort: 
Workshop
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c