Sketchcrawl in de Nicolaaskerk

 “Sketchcrawl” wie tekent er mee op zaterdag 11 december van 11.00-14.00 uur in de Nicolaaskerk, Jutphaas Nieuwegein?

Sketchcrawl is niet alleen een buitenactiviteit, deze keer gaan we naar binnen en hebben we gekozen voor de Nicolaaskerk. Begin december start men in de Nicolaaskerk met de versiering van de kerk en wordt er een kerststal geplaatst. Op dit moment is nog niet besloten of de kerststal er dit jaar komt. Als dat wel zo is, dan geeft dat de kerk nog een extra kerstsfeer.

De Nicolaaskerk werd in gebruik genomen op 11 mei 1875. De buitenkant van de kerk is sober, maar van binnen rijk gedecoreerd. Er zijn fraai geschilderde decoraties op de zuilen, in de bogen en op muren. De kerk heeft prachtig gedetailleerde glas in lood ramen. Er zijn meerdere beelden te vinden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stamt. Het orgel uit ca. 1525 heeft een bijzondere vorm, het is half rond met rijke versiering. Kortom: er is bijzonder veel te zien.

Na afloop is het natuurlijk leuk te zien hoe een ieder op eigen wijze deze omgeving tekent en daarin de verschillen te bekijken. Verzoek van de kerk is deze keer geen verf te gebruiken!!

Enthousiast geworden, schrijf je in voor 4 december 2021 via activiteitenkunstgein@gmail.com o.v.v Sketchcrawl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit, maar neem zelf een schetsboek pen/potlood en QR code en ID mee.

Datum van: 
za 11 dec 2021
Datum tot: 
za 11 dec 2021
Soort: 
Tekenen
Waar: 
Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8A, 3438AK Nieuwegein