Excursie expositie Kopie versus Autonomie

Geen meestervervalser maar een kopiïst!

Donderdag 24 maart 12.00 – 18.00 uur organiseren we een excursie naar de expositie Kopie versus Autonomie in Museum Slager in 's-Hertogenbosch.

Inschrijving tot 15 maart via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Kopie. Betaling € 8,50 (vervoer, rondleiding, koffie/thee) na bevestiging inschrijving.

Meenemen museumjaarkaart (geen: € 6 extra) en OV-kaart
12.00 uur verzamelen bij P-terrein Blokhoeve, Nieuwegein.

De kruisdraging

Kunstschilder en restaurator Arnold van de Laar (1886-1974) stond bekend om zijn kopieën naar werken van meesters als Jeroen Bosch, Rembrandt, Vermeer. Hij schilderde deze in musea als het Rijksmuseum en het Louvre. U ziet nu kopieën en vrij werk van duizendkunstenaar Van De Laar tentoongesteld. Een topstuk is de kopie van De Kruisdraging van Jeroen Bosch. Van De Laars vrije werk is in Haagse School-stijl: stadsgezichten, landschappen, portretten. U ziet ook voor die tijd opvallend vooruitstrevend fotografisch werk. Én u bezoekt de kunstinstallatie Reflecties in het oude atelier en huis.

Michel van de Laar, bij KunstGein vermaard om zijn lezing over meestervervalser Van Meegeren, leidt ons langs de werken van zijn opa, de beroemde kopiist. Dus, succes verzekerd!

Zie ook: http://www.museumslager.com/

Datum van: 
do 24 mrt 2016
Datum tot: 
do 24 mrt 2016
Waar: 
Museum Slager te 's Hertogenbosch