Twee lezingen: Art Journal & Glaskunst

Lezingen art journaling en glaskunst zeer inspirerend!  Sprekers Nancy Boone en Liesbeth Boon.

Volgens een van de deelnemers was het een verrassende avond, deze twee lezingen "voor de prijs van één".

Nancy Boone hield een enthousiast verhaal over Het Beeldboek (art journaling) dat tegenwoordig zeer in de belangstelling staat. Een aantal beeldboeken van haar zijn geëxposeerd in KunstGein Podium, variërend in grootte, kleur, dikte en onderwerp. Je kunt van alles kwijt in een beeldboek: reisbeschrijvingen, persoonlijke ontwikkelingsverhalen, teksten, tekeningen, knipsels en andere materialen. Zo ontstaat er een persoonlijk beeldboek. We werden er allemaal een beetje door aangestoken wat prima uitkwam want op donderdagavond 25 oktober geeft Nancy in KunstGein Podium hier een workshop over! Lees meer

Na de pauze had Liesbeth Boon een meeslepend verhaal over haar ervaringen met glas. Tijdens haar studie aan Master-Glass (opleiding tot meester in monumentaal glas) ontwerp zij een spectaculair glas-in-loodraam van de heilige Catharina naar voorbeeld van het origineel in de kathedraal St Etienne Bourges in Frankrijk.. Gedreven vertelde zij welke chronologische stappen zij zette, welke verschillende technieken zij moest beheersen, de noodzakelijke schat aan materialenkennis en -kunde en voor welke problemen zij kwam te staan. Het resultaat is magnifiek, getuige de expositie. Ook bij Liesbeth kun je terecht voor een workshop. Lees meer

Hier kun je de foto's zien van deze lezing.


Schrijf je in voor twee verrassende lezingen op één avond:

Art Journal door Nancy Boone

Wat is nou precies een art journal?
Nancy Boone neemt je mee in de wondere wereld van het creatief werken in boeken. Wat kun je in art-journals allemaal vinden, wat kun je er mee doen en wat levert het jou als mens of kunstenaar op? Nancy wil je graag inspireren met deze ‘andere’ manier van werken.

Glaskunst door Liesbeth Boon

Hoe is haar kunstwerk met het Catharinaportret tot stand gekomen?  Het glas-in-loodraam is een kopie van de Heilige Catharina uit ‘De Annunciatie’, een gebrandschilderd glas-in-loodraam van rond 1450 in de kathedraal St. Etienne, Bourges in Frankrijk.
Het kopiëren van een antiek heiligenportret was onderdeel van het vak restaureren tijdens de glasopleiding Master-Glass.
Aan de hand van het raam, foto’s en meegebrachte materialen vertelt Liesbeth iets over het eeuwenoude ambacht.

Beide kunstenaars exposeren t/m 27 oktober in KunstGein Podium.
Bekijk het werk van Nancy en Liesbeth

Inschrijving tot  9 oktober via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezingen art journals & glaskunst.  
Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 9,00 incl. koffie/thee. Stadspas is geldig

De lezing is van 19.30 - 22.00 uur incl. 15 min. pauze

Datum van: 
do 11 okt 2018
Datum tot: 
do 11 okt 2018
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein