Lezing Kunstkolonies

Wat weet u van kunstkolonies? Of liever gezegd, zou u hier meer van willen weten, zoals wanneer en welke stromingen/stijlen en wie zijn de kunstenaars en wat hebben zij gemeen met elkaar?

Tijdens de lezing neemt Barry Heinrichs, kunsthistoricus, u mee langs deze kolonies in Nederland waaronder die van Domburg, Den Haag, Bergen aan Zee, Laren en de Veluwe.
De kunstenaars vestigden zich in een gesloten gemeenschap buiten de stad en maatschappij en legden zich vooral toe op het buiten schilderen.
Uiteraard zien we werken van bekende kunstenaars zoals Mesdag, Israëls, C. Toorop, Leo Gestel, Mauve en Theophile de Bock.

Barry Heinrichs, vermaard om zijn lezingen, werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land en hij vertelt over de kunst van toen en van nu.

U bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende lezing. Inschrijven kan tot 10 maart via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing kunstkolonies. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 15,00 incl. koffie/thee. Stadspas is geldig.

De lezing is op 17 maart van 19.30 - 21.30 incl. pauze in KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c.

Datum van: 
do 17 mrt 2022
Datum tot: 
do 17 mrt 2022
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein