Lezing Symboliek van dieren in de kunst

Wat is de symboliek van dieren in de kunst? Sinds wanneer worden die gebruikt om iets af te beelden? Wat bedoelt de maker met het afgebeelde dier? En hoe plaatsen we dat in de tijd?

Barry Heinrichs, kunsthistoricus, vertelt er alles over tijdens deze lezing. Waar het dier in de ene periode een symbolische betekenis had, was het in een andere periode slechts een decoratief onderdeel of zelfs een statussymbool. Een uil stond bij de Grieken voor wijsheid, maar komt in prenten van Goya voor als een domme nachtbraker die geen steek ziet. In deze lezing wordt het raadsel van de betekenis van de dieren in de kunst ontrafeld.

Barry Heinrichs, vermaard om zijn lezingen, werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land en hij vertelt over de kunst van vroeger en nu.

U bent van harte uitgenodigd voor deze boeiende lezing op donderdag 2 juni 19.30-21.30 uur incl. 10 min. pauze in KunstGein Podium.

Inschrijven kan tot 27 mei via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Symboliek. Na bevestiging inschrijving betaling € 15,-- p.p., incl. koffie/thee. Stadspas is geldig.

Datum van: 
do 2 jun 2022
Datum tot: 
do 2 jun 2022
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein