Lezing Alma-Tadema

Laurens Alma-Tadema "klassieke verleiding"

Het Fries Museum in Leeuwarden pakt deze winter uit (nog te zien t/m 7 februari) met een grote overzichtstentoonstelling van Sir Lawrence Alma-Tadema.

De in het Friese Dronrijp geboren 19e-eeuwse schilder maakte in Engeland furore met zijn werken waarin vooral de Grieks-Romeinse oudheid centraal stond. Geen tijdgenoot kon zo goed marmer schilderen als hij. De kunstenaar deed er alles aan om de antieke wereld zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.

Kunsthistorica en classica drs. Grieta Felix zal tijdens de lezing ingaan op de vraag in hoeverre Alma Tadema daarin ook werkelijk geslaagd is. Of bekeek hij de Oudheid toch door een Victoriaanse bril?

De lezing wordt gehouden van 19.30 - 21.30 uur.

Inschrijving tot 21 januari  via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Tadema. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 8,50 incl. koffie/thee. Stadspas geldig.


“Grieta Felix had zich heel goed voorbereid en ingelezen, bijzonder interessant” …. Tineke Manschot

“Ik heb de hele avond geboeid geluisterd. Ze leefde zich heerlijk in in haar verhaal. Het aspect van de historische trucjes in de schilderijen werd vrij positief en soms humoristisch uitgelegd. De motivatie van de schilder werd door zijn manier van leven goed belicht waardoor je meer begreep van zijn schilderen. Kortom het was een mooie avond” ….  Leo Smit

Datum van: 
wo 25 jan 2017
Datum tot: 
wo 25 jan 2017
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c