"Versierde Bustes"

Vanaf 12 augustus t/m 28 september in de etalage Raadstede 75 is het werk van vermaard keramiste Lea Wijnhoven en haar leerlingen te zien. Ieder jaar wordt er gekozen voor een thema. Deze keer is het ’’de versierde buste’’.

En zie hier het resultaat: fraaie bustes met felle kleuren en veel humor. Het enthousiasme en energie spat er vanaf en als je de etalage voorbij loopt kijk je net wat vrolijker naar de wereld om je heen.

Sinds 1978 geeft Lea draai- en boetseerlessen in Nieuwegein. Deze zijn al die tijd druk bezet, aan leerlingen geen gebrek. Momenteel zijn er 60 enthousiastelingen die iedere week werken met het heerlijke materiaal klei. Het bezorgt Lea een fantastische oude dag. Met veel plezier begeleidt zij de cursisten. (Er worden geen nieuwe mensen meer aangenomen!)

Naast de lessen die ze geeft is zij, samen met Annet Terberg, momenteel ook druk met een bronzen beeld van 2.10 meter voor de stad Alkmaar. Dit beeld zal in januari 2020 onthuld worden en staat dan tegenover de beroemde kaasmarkt.

Wil je meer zien?  Dat kan op: www.leawijnhoven.nl.

Deelnemende exposanten:
Lea Wijnhoven, Liesbeth Vermeent, Jeanine Tulner, Anja Damsteegt, Elly de Kuyer, Lia van Doorn, Hellen Stuart, Nurith Simpson, Hanneke de Jager, Josephine Ernst, Marian Jongerius, Janny van de Kroef, Conny Trouwee en An Wolf.
 

Datum van: 
ma 12 aug 2019
Datum tot: 
za 28 sep 2019
Soort: 
Expositie
Waar: 
Etalage KunstGein Podium, Raadstede 75, Nieuwegein