Tekenen met het grijze potlood

Meestal teken je met potlood en kleur je dat later in maar wat gebeurt er als je alleen met potlood werkt? Je kunt bij een goed gebruik ervan bepaalde ideeën en suggesties weergeven door het contrast tussen licht en donker.

Emad Al fatly is architect, was hoogleraar en is vergroeid met inkt en potlood. Hij geeft een workshop van vier bijeenkomsten voor kunstenaars, tekenervaring is niet nodig.
U brengt mee: potloden HB, B1, B4, B6, H, H2, H4, schetsboek, puntenslijper, lineaal, 10 A4-vellen papier. U maakt kennis met de materialen, oefent met grijspotloodtinten met schaduwen en overgangen, met de textuur van een getekende materiaalsoort bijv. glas of metaal, met "platonic forms" en hun schaduwen, met kunstzinnig perspectief tekenen. Kortom, u hebt het druk! Maar u kunt thuis rustig verder werken en aan het eind bent u een tevreden mens met een rugzak vol kennis en ervaring. En ook dat is weer een boeiende tekenopdracht.

Data bijeenkomsten: maandag 2, 9, 16 en 23 november 2015 van 13.30 tot 16.30 uur. Deze workshop is volgeboekt.
Hebt u belangstelling voor tekenen met het grijze potlood? Bij voldoende deelnemers organiseren wij een nieuwe workshop. Meldt u aan via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Workshop tekenen. Kosten workshop van 4 bijeenkomsten €45 incl. koffie/thee.

Datum van: 
ma 2 nov 2015
Datum tot: 
ma 23 nov 2015
Soort: 
Workshop
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis, Stadsplein 1c, Nieuwegein