Verdiepingsgroep Fotogroep Fotogein

Fotografie
(het copyright van de foto's behoort bij de makers)

Foto-expositie "Tandje erbij"

De Verdiepingsgroep van Fotogroep Fotogein uit Nieuwegein exposeert het werk van 9 fotografen die het afgelopen jaar een Mentoraat van de Fotobond hebben gedaan. Dit mentoraat is een soort verdiepingstraject, waarbij de deelnemers gedurende een aantal sessies proberen hun fotowerk naar een hoger niveau te tillen.
In dit geval was mentor en fotograaf Jan Ros de grote stimulator van dit traject. In overleg met hem weidde iedereen zich aan een individuele opdracht waar gedurende een half jaar hard aan werd gewerkt. Per sessie kreeg elke deelnemer individuele aandacht en tips om de uitwerking van de opdracht te optimaliseren. Voor de ene fotograaf was het helder wat hij zelf wilde creëren met een duidelijk einddoel, voor de ander was het een uitdagende zoektocht met soms onverwachte wendingen.
Het eindresultaat is dan ook zeer divers en te zien in ‘KunstGein Podium’ en ook in de ‘Etalage’ op de hoek van Raadstede - Stadsplein, tegenover het Stadshuis.

Deelnemende fotografen:

Cees-Jan van Beek - Portretten in het licht van de Hollandse meesters
Gerard Janssen - Composities in Landschap
Henk Post - ‘Gregory’; present but not involved
Kas Maessen - Wij van Kanaleneiland
Marijke van Overbeek - Portretten ‘Tachtigers’
John Roeleven - Onbestendigheid en duisternis
Yolanda Simarro - Bodyshapes
Cees Snel - Aktie/emotie in de rugbysport
Ton Verweij - SubUrban Landscapes

De officiële opening vindt plaats op 17 februari a.s. U bent dan welkom vanaf 16:00 uur bij KunstGein Podium, waar Jan Ros omstreeks 16:30 de expositie zal openen.
Daarna gaan we om 17:00 naar het Stadstheater en Cultuurcentrum DE KOM waar Jan Ros ook de opening zal verrichten van de jaarlijkse grote ledenexpositie van Fotogein. Aldaar wordt een toost uitgebracht op de deze unieke dubbeltentoonstelling.  Iedereen is welkom!

Expositie: 
ma 12 feb 2018 t/m za 3 mrt 2018
Locatie: 

KunstGein Podium

Stadsplein 1c
Nieuwegein