Sketchcrawl

Dit jaar organiseert KunstGein voor het eerst een hele leuke nieuwe creatieve activiteit namelijk Sketchcrawl. Heerlijk buiten/binnen bezig zijn met je favoriete hobby tekenen.

Maar wat is Sketchcrawl nou eigenlijk? Het woord Sketchcrawl is afgeleid van het woord Pubcrawl (kroegentocht). Het is eigenlijk een soort tekentocht voor liefhebbers en het liefst in de buitenlucht. Je spreekt af op een bepaalde plek, 'markeert' een omgeving waarbinnen iedereen blijft om te tekenen en je tekent wat je om je heen ziet.  Dit kan één grote of meerdere kleinere tekeningen zijn. Basis is vaak pen/potood en eventueel waterverf. Een half uur voor de afsluiting kom je bij elkaar, leg je de sketchbooks bij elkaar en deel je ervaringen.
Het leuke is natuurlijk dat ieder op eigen wijze dezelfde omgeving tekent en daarna de verschillen ziet.

KunstGein heeft gekozen voor een plek rond de Oude Sluis van Vreeswijk, mits het mooi weer is. Mocht dat niet het geval zijn dan is het alternatief het Stadshuis, denk aan het atrium of de bibliotheek.

Enthousiast geworden? Schrijf je in vóór 14 juli via activiteitenkunstgein@gmail.com  o.v.v Sketchcrawl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Neem zelf wat te drinken en schetsboek pen/potlood en waterverf mee.

De sketchcrawl is op zaterdag 20 juli van 13.00 tot 17.00 uur.

Datum van: 
za 20 jul 2019
Datum tot: 
za 20 jul 2019
Soort: 
Evenement
Waar: 
Oude Sluis, Vreeswijk