Simone van Belkom

Schilderen en Tekenen

Ik heb de kunstacademie met succes gevolgd met als specialisatie portret en naaktmodel. Hierna heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld. Ik heb verschillende malen geƫxposeerd en in opdracht portretten of ander werk geschilderd. Meestal gebruik ik olieverf op linnen maar ik schilder ook aquarellen.

Mijn grote inspiratiebronnen zijn de natuur vooral de zee en de impressionisten zoals Monet en van Gogh. De luchtige, fantasierijke penseelstreken die zij als het ware hebben uitgevonden in de schilderkunst sluiten helemaal bij mijn stijl van schilderen aan. Dit is het ultieme middel om mezelf te uiten en om de schoonheid van het leven vast te leggen die ons net een beetje boven de werkelijkheid uittilt.

Veel van mijn schilderijen zijn ontstaan na intensieve periodes waarin ik veel heb meegemaakt. Gelukkig kon ik de daarmee gepaard gaande emoties op het doek gestalte geven en die als door een geleide hand mij in bepaalde sferen brengen. Het resultaat van dit intensieve proces van creƫren van een nieuwe werkelijkheid wil ik met u delen. Ook heeft de Corona tijd mijn focus nog meer op de natuur gebracht.

Op mijn website kunt u meer vinden van mijn werk.

Expositie: 
wo 25 nov 2020 t/m zo 24 jan 2021
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein