Marijke Prenger

Monoprinten

Ik houd van mooie kleuren en composities. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. de natuur en abstracte- en grafische motieven. Landschappen en organische vormen zijn favoriete onderwerpen in mijn schilderijen. Sinds kort experimenteer ik met monoprinten*) op textiel of papier en met verven en bedrukken van textiel.
In KunstGein Podium laat ik voor het eerst mijn monoprints op textiel zien. Met organische vormen, bladeren, grassen, bloemen en stiksels heb ik mijn composities gemaakt.
Monoprinten is een boeiende bezigheid; het nodigt uit tot eindeloos experimenteren. Iedere print is een verrassing: is het mooi geworden of……kan het weg?

 

*) Een monoprint is een grafische druktechniek, waarbij je maar één unieke afdruk van een vorm of tekening kunt maken. Je kunt dus niet in oplages drukken.
Ik gebruik hiervoor een “Gelli plate”; deze smeer ik in met acryl- of textielverf en leg er sjablonen, bladeren, of ander materiaal op. Dan dek ik de plaat af met de te bedrukken stof
.  Door op de achterkant hiervan te wrijven ontstaat een enkele afdruk (in spiegelbeeld). Op deze manier kun je meerdere lagen op je stof printen totdat er een mooie compositie is ontstaan.

Expositie: 
ma 7 okt 2019 t/m za 9 nov 2019
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein