Marian Menting

Beeldhouwen

Na eerdere ervaringen met beeldhouwen in steen heeft zij sinds 2003 daarin haar meest passende creatieve vorm gevonden.  Geïnspireerd door indrukken die zij heeft opgedaan tijdens haar vele reizen en de fascinatie voor de zee en water, bepalen de basis van de organische vormen in haar beelden.

In haar werk gebruikt zij verschillende steensoorten zoals albast, serpentijn, marmer, Belgisch hardsteen en leisteen. Ze blijft zoeken naar materialen die passen bij wat ze uit wil drukken en die zo dicht mogelijk bij huis te verkrijgen zijn. Zo werkt ze met weerbestendig synthetisch gips om drijvende vijverbeelden te maken, verwerkt ze mosselschelpen en glazen objecten in leisteen.

Voor haar is niet alleen het eindproduct, maar het proces zeker zo belangrijk. Laat je erin opgaan en laat de steen de ontwikkeling van het beeld bepalen.

Ook een vermelding waard is dat haar beeld "buitenbeentje" (de eerste foto hierboven) afgelopen zomer op de Europa Zomerexpo in museum De Fundatie te Zwolle heeft gestaan.

Expositie: 
ma 7 okt 2019 t/m za 9 nov 2019
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein