Liesbeth Boon

Glaskunst

Wanneer ik werk met glas, schilder ik met licht en sfeer: kleur in het raam geeft een betoverend lichtspel in het interieur. Glas is voor mij in heel zijn weerbarstigheid een verleidelijk en uitdagend materiaal. Hoe vertaal je een idee, emotie of gedachte in glas?
Kunst heeft altijd mijn aandacht gehad, zowel actief als passief. Mijn scholing in de beeldende kunst heb ik opgedaan tijdens diverse opleidingen (onderwijsaktes tekenen en handvaardigheid; Gerrit Rietveld Academie, MasterGlass-opleiding in Tilburg) en cursussen (tekenen, schilderen, grafische technieken, keramiek, beeldhouwen en bronsgieten).
Na mijn onderwijs- en museumloopbaan ben ik aan mijn derde carrière begonnen en run ik sinds januari 2014 als beeldend kunstenaar mijn eigen glasatelier in Utrecht. Naast glas in lood, glasappliqué, brandschilderen en restaureren van ramen experimenteer ik ook graag met andere technieken, zoals glasfusen, glascasting, powder printing en glas in beton. Wie zelf aan de slag wil met glas, kan bij mij terecht voor workshops

Expositie: 
ma 17 sep 2018 t/m za 27 okt 2018
Locatie: 

KunstGein Podium

Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c
Nieuwegein