Kunst op de kamer van Wethouder Jan Kuiper (3)

Marijke van Vliet-van Overbeek – fotograaf

"Parkeergarage Theater" -  foto op metaal met ophangsysteem, 40x60 - prijs € 95,--

Een afbeelding van de parkeergarage Theater op Cityplaza leek mij wel passend op de kamer van een wethouder in Nieuwegein. De parkeergarage ligt tegenover het Stadskantoor en alleen al het uiterlijk is bijzonder. Er zit een fraai lijnenspel in het buitenaanzicht. In de garage zelf is het aangenaam parkeren door licht en geluid. (Hoewel nét op dit moment de garage minder gunstig in het nieuws is doordat de 2 bovenste etages gesloten zijn omdat er scheuren ontdekt zijn die eerst onderzocht moeten worden.)

Piet van der Wildt - beeldhouwer

"Rotation" - Belgisch hardsteen op sokkel 1m hoog; afmetingen 23x33x45cm - prijs € 1.800,-

 “Rotation” staat los op de sokkel en kan roteren om zijn as. Door het beeld te draaien wordt er steeds een nieuwe invalshoek en andere vorm, door lichtinval en schaduw, zichtbaar. Misschien motiveert het beeld  “Rotation” om onze ideeën, plannen, verantwoordelijkheden en beslissingen steeds van verschillende invalshoeken te blijven bekijken.
www.beeldeninsteen.com

Marijke Prenger - schilder

"Earth" - acryl op doek, 70x90 - prijs € 375,-

Het schilderij dat ik heb uitgekozen voor de expositie op de kamer van wethouder Jan Kuiper heeft als titel “Earth”.  Door draden, papier en zand op het doek te bevestigen ontstond er een tekening, die het uitgangspunt vormde voor dit abstracte schilderij. Al schilderend moest ik steeds denken aan foto’s van de aarde zoals je die op Google Earth kunt zien.
Toen ik luchtfoto’s bekeek van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een van de aandachtsgebieden van Jan Kuipers, riepen deze foto’s direct associaties op met mijn schilderij “Earth”.
www.marijkeprenger.nl

Han van Balgoijen-Schuur - schilder

"Together" - olieverf op doek, 80x90 -  prijs € 600,-

Dit schilderij heb ik gekozen omdat het voor mij de samenwerking, de beweging en de zoektocht van alle groepen in de samenleving symboliseert. Geel en blauw maakt groen, wat weer de vreedzaamheid van onze samenleving weergeeft.
www.vanbalgoijen.net

Gina Gerritsen - schilder

"Ruimtelijk inzicht" - olieverf op doek, 90x90 - prijs € 450,-

De portefeuille van Jan Kuiper bestaat uit een grote diversiteit aan onderwerpen. Een veelheid die door samenhang met elkaar verbonden kan worden. Het werk ‘Ruimtelijk inzicht’ laat zien hoe een veelheid aan onderdelen door samenhang een geheel vormen, waarbij de mens centraal staat en op de voorgrond komt.
Ik hoop dat dit werk zal inspireren tot het bereiken van die samenhang met én voor mensen.
www.ginagerritsen.nl