Kunst op de kamer van wethouder John van Engelen (3)

Catherine Gathier - schilder

"Morgenstond in de polder", olieverf op doek, 90x70 - prijs € 870,--

Als mens en als kunstenaar ben ik gek op de prachtige Nederlandse landschappen. Ons land is veel mooier als dat menigeen beseft. Aan zee, in het bos, op de heide, maar zeker ook in de polders vind je het Hollandse palet met zijn mooie zachte en vergrijsde kleuren soms compleet op tien vierkante meters. Ik vind het dan ook heerlijk om deze prachtige verstilde plekjes op het doek vast te leggen. Het schilderij de “Morgenstond in de polder” is een dergelijke weergave van het mooie “achterland” van het ons omringende stedelijke gebied.
Dit jaar startte ik een uniek kunstproject waarbij ik een half jaar met mijn oldtimer camper “Julia” op pad ben en elke paar weken een andere provincie bezoek om het landschap vast te leggen met potlood en penseel. Meer hierover vind je op het blog, zwerftochtenmethetpenseel.home.blog. Meer werk van mijn hand vind je op www.catherinegathier.nl “

Yolanda Simarro - fotograaf

"NK Baanwielrennen 2019", canvas  40 x 60 cm (3 cm dik),  prijs € 150,--

Het leven van een topsporter is gefocust op presteren bij (inter)nationale wedstrijden. In een paar minuten waar je een jaar voor getraind hebt, daarin moet het in gebeuren. Als je nóg een tandje erbij kan zetten om je doel te bereiken, is het een magistraal moment. Nog maar 2 rondes te gaan... Kan de krachtexplosie aangehouden worden? Voor mij zijn het allemaal winnaars. Voor hen is maar één nummer 1.

"Yuri in de ringen", forex  40 x 40 cm (3 cm dik),  prijs € 150,--

Een menselijke vorm op een esthetische wijze weergegeven; sierlijk tegen de zwaartekracht, de essentie heb ik hiermee weergeven.

 

 

Zowel het formaat als het afdrukmateriaal van mijn werken kunnen besproken worden. Exclusiviteit is gewaarborgd: er zullen maximaal 5 afdrukken per foto van gemaakt worden.

Info: ysimarro@xs4all.nl

Alda Hutten - beeldhouwer

Binnendijks - H30cm   B32cm  D15cm - Prijs: € 525,- 

Dameshuis - H32cm  B14cm  D10cm - Prijs: € 295,-

Samen sterk - H12cm  B31cm  D 8cm - Prijs: € 215,-

Ik heb gekozen om, met de expositie op de kamer van de wethouder, de aandacht te vestigen op een onderdeel van zijn portefeuille. Namelijk, de toekomstige woningbouw in Rijnhuizen en Helmkruid. Hopelijk leveren de onderstaande 3 kunstwerken de nodige inspiratie.

- Allereerst Binnendijks, aandacht voor de waterproblematiek.
- Daarna een Dameshuis, dit is de tegenhanger van een Herenhuis.
- Dan Samen Sterk, 3 huisjes die elkaar ondersteunen.

Info:  alda.hutten@gmail.com

Jazz - kunstschilder

"Liberty" mixed media 40x50 cm, prijs € 250,-
Schilderij geïnspireerd door het impressionisme. Er is gewerkt met acry, acrylaten en verlijmingen. Dit schilderij is oa. tot stand gekomen met creatieve leerlingen van de basisschool Lucas Galecop t.b.v. 4 & 5 mei herdenking in 2018.

"Organic warrior" mixed media 100x175 cm,prijs € 550,-
Twee kunststromingen verwerkt in een schilderij Popart meets Jugenstil met een twist.
info: jdoltmans@gmail.com