Kist-je-Kunst

De inschrijving voor Kist-je-Kunst is succesvol beëindigd.

Binnen 1 week zijn alle kistjes toebedeeld aan 50 enthousiaste kunstenaars. We wensen hen veel inspiratie toe en zijn benieuwd naar het eind resultaat.


Op 1 juli bestaat onze stad Nieuwegein 50 jaar. Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert KunstGein een leuke creatieve activiteit: Kist-je-Kunst

Hiervoor zijn we op zoek naar kunstenaars die een kistje* willen vullen met kunst. Dit kan bijvoorbeeld zijn: keramiek, schilderij, mozaïek, foto, haak- of breiwerk, kortom alles is mogelijk. Het is leuk als je kunst betrekking heeft op onze jarige stad Nieuwegein, maar het is geen vereiste.

*afm. triplex kistje met glasplaat: 13x18x7 cm

Er zijn 50 kistjes te verdelen dus wees er snel bij. Meld je aan via activiteitenkunstgein@gmail.com. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Na bevestiging van inschrijving ontvang je een uitnodiging om je kistje te komen ophalen in KunstGein Podium.

Alle kunstkistjes dienen in week 22 ingeleverd te zijn. Vanaf 28 juni tot 12 juli worden deze 50 kunstkistjes tentoongesteld in KunstGein Podium.

Tegelijkertijd is er ook een uitgestelde expositie te zien ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid i.s.m. Comité 4 en 5 mei Nieuwegein. Door creatieve leerlingen van Nieuwegeinse scholen zijn er tal van kunstwerken met dit thema gemaakt, dus dubbel feest!

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nieuwegein

Datum van: 
ma 8 mrt 2021
Datum tot: 
ma 15 mrt 2021
Soort: 
Evenement
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein