Han Overgaauw

Fotografie

Geboren en getogen in Rotterdam en sinds een jaar of 15 woonachtig in Leerdam. Ik kom uit de Rotterdamse theaterwereld en heb in Theater Lantaren/Venster en Theater Zuidplein gewerkt in de licht- en geluidstechniek.
Vooral het werken met belichting sprak mij heel erg aan. Het creëren van mooie dingen, het creëren van beelden vind ik geweldig!
Dat heb ik ook met fotografie, waar ik al jong mee bezig was… Een eigen doka, alles in zwart wit, tijdje Nederlandse Fotovakschool, ik vond het prachtig om te doen! Helaas was door tijdgebrek de fotografie helemaal naar de achtergrond verdwenen, en pas enkele jaren geleden weer op mijn weg gekomen.
Toen ik daar zo’n anderhalf jaar veel mee bezig was geweest vond ik  die foto’s op een gegeven moment een beetje saai worden. Ik wilde meer, en buiten de geijkte ‘kaders’ werken,  en ben mij gaan toeleggen op het bewerken van mijn foto’s.
Mijn bewerkingen raken aan de werkelijkheid, maar hebben vrijwel altijd in meer of mindere mate een surrealistische touch.  

Dit is wat mij heel erg bevalt, waar ik naar zocht, wat ik ben!

Expositie: 
ma 12 jul 2021 t/m za 21 aug 2021
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein