Gemma Ultee

Schilderen en Tekenen

Schilderen is voor mij, zelfs  meer nog dan mijn andere hobby fotografie, de manier om uiting te geven aan hetgeen mij  raakt in de natuur, mens en dier.  In mijn ogen  is elk dier, ieder mens, ieder stuk natuur speciaal en bijzonder. Dat unieke intrigeert me, vind ik spannend. De vele reizen,  die ik gemaakt heb en nog hoop te maken, over de hele wereld zijn voor mij een bron van inspiratie. Afrika bv, daar waar dier en natuur de baas zijn, overheerst het bewustzijn om als mens een heel nietig wezen te zijn.

Ik zie mijn schilderijen zelf vaak als souvenirs, verwerking van wat veel indruk op me gemaakt heeft. Andere culturen, wilde dieren, bijzondere landschappen, allen met een bijzondere achterliggende betekenis. Soms meer soms minder realistisch.

Door mijn kleurgebruik en het schilderen van details wil ik mijn persoonlijke betrokkenheid bij de onderwerpen ondersteunen. De kleuren rood, zwart wit  zijn overal terug te vinden in mijn persoonlijk dagelijkse leven. In mijn schilderijen,  overheersen dan ook altijd  heldere, vaak primaire kleuren met een voorkeur voor rood en/of  zwart , wit en grijstinten met acrylverf.

Expositie: 
ma 27 mei 2019 t/m za 6 jul 2019
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1
Nieuwegein