Geef vrijheid door

Diverse kunstvormen

U bent van harte welkom in KunstGein Podium voor een wel hele bijzondere expositie! Deze expositie of wel kunstproject van talentvolle Nieuwegeinse jongeren is georganiseerd door het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein. Het comité vindt het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij het herdenken en vieren van 4 en 5 mei. Onder begeleiding van lokale kunstenaars en docenten zijn er door jongeren van basis/middelbare scholen, fraaie kunstwerken met verschillende technieken gemaakt. Met hun kunstwerken geven zij uitdrukking aan allerlei aspecten van oorlog en vrede.
Zo zijn er door leerlingen van het Anna van Rijn College posters ontworpen. Deze posters zijn te zien in de stad Nieuwegein om de expositie onder de aandacht te brengen van het publiek. Ook is kunstenaar Jasmijn Felix creatief bezig geweest op het Anna van Rijn College met het geven van diverse workshops Acrylverf gieten.
Kunstenaar Jazz Oltmans heeft op Basisschool Lucas Galecop workshops schilderen georganiseerd.
Vier dames van Kids Art van KCN hebben workshops schilderen gegeven aan leerlingen van Basisschool de Toonladder Galecop en de Willem Alexanderschool. Daarnaast hebben leerlingen van basisschool de Toonladder o.l.v. Willy Begeman drie Quilts gemaakt die overhandigd zullen worden aan een goed doel. De Quilts symboliseren de weinige kleren die kinderen in de oorlog hadden.
De Bibliotheek heeft drie workshops 3-D printen verzorgd waarin 3-D kunstwerkjes zijn vervaardigd.

De Kidsredactie van de Bibliotheek zal tijdens de opening verschillende kunstenaars en deelnemers interviewen.

Het resultaat mag gezien worden. Het is zeker een bezoek waard om de kunstwerken van de jonge talentvolle Nieuwegeinse kunstenaars te bewonderen!

De opening is op 12 april om 16.00 uur en wordt verricht door burgemeester Frans Backhuijs en Wethouder John van Engelen, samen met een aantal jonge kunstenaars.

De openingstijden zijn vanaf 10 april t/m 19 april van 13.00 – 17.00 uur m.u.v. zondag 14 april.

Expositie: 
wo 10 apr 2019 t/m vr 19 apr 2019
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1
Nieuwegein