Lezing Viva la Frida

Van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 is in het Drents Museum de tentoonstelling Viva la Frida – Life and art van Frida Kahlo te zien.

Tijdens deze tentoonstelling zijn er twee van haar collecties te zien: schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, dat de grootste verzameling Kahlo-werken ter wereld in huis heeft, én de collectie van haar biografische objecten van Museo Frida Kahlo (Casa Azul, het Blauwe Huis), beide uit Mexico-Stad. Over deze geliefde Mexicaanse kunstenares is al veel geschreven en er is zelfs een film over haar intrigerende leven gemaakt. Maar was het leven van Frida Kahlo wel zo Viva?

Aansluitend op de tentoonstelling geeft Barry Heinrichs, kunsthistoricus en docent kunstgeschiedenis, in zijn lezing een antwoord op deze vraag en hij zal verder ingaan op de omstandigheden waaronder haar unieke werk tot stand kwam.

U bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende lezing; inschrijven kan tot 11 oktober via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Frida Kahlo. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 15,00 incl. koffie/thee. Stadspas geldig.

 

Barry Heinrichs, vermaard om zijn lezingen, werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land en hij vertelt over de kunst van toen en van nu.

Datum van: 
do 21 okt 2021
Datum tot: 
do 21 okt 2021
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein