Frans Hals, zijn tijd ver vooruit

Uitzonderlijk vernieuwend, vermakelijk en vol lef: Frans Hals was één van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was.

Centraal in de lezing voor KunstGein staat de stijl van Frans Hals, die even los als levendig was. Een stijl die hem aanzien gaf en waarmee hij wordt gezien als voorloper van het impressionisme. Met de in de lezing getoonde werken word je deelgenoot gemaakt van zijn ontwikkeling, waarbij hij steeds meer met conventies durft te breken en vol vertrouwen zijn eigen, maar ook eigenwijze weg vindt.

Naast Hals’ schilderstijl, waar we naar gaan kijken, biedt zijn werk ook een boeiend tijdsbeeld. Het ’burgerlijk realisme’ dat hij zich meester maakte, geeft een inkijkje in de leefwereld van zijn opdrachtgevers en de normen, de waarden en tradities van zijn tijd.

In het Rijksmuseum is van 16 febr. - 9 juni een speciale tentoonstelling 'Frans Hals, zijn tijd ver vooruit' te bezoeken.

Lezing door Barry Heinrichs is op dinsdag 20 februari van 19.30 – 21.30 uur
Toegang € 18 p.p. incl. een pauzedrankje. Stadspas is geldig.
Inschrijven via inschrijvingenkunstgein@gmail.com

Datum van: 
di 20 feb 2024
Datum tot: 
di 20 feb 2024
Soort: 
Lezing
Waar: 
Theatercafé DE KOM, Stadsplein 6, Nieuwegein