Fotogroep Fotogein - Urbexgroep

Fotografie

Verval gevat in pixels

Getoond wordt het werk van zes fotografen die de afgelopen jaren op verschillende locaties foto’s hebben gemaakt.
‘Urbex’ is de afkorting van ‘Urban exploring’ en omvat het bezoeken en fotograferen van (meestal) verlaten gebouwen en omgevingen die doorgaans voor het publiek niet opengesteld zijn. De gebouwen die bezocht worden verkeren over het algemeen in vervallen toestand en zijn vaak moeilijk te betreden. Niet zelden moet er over hekken of muren worden geklommen en moet een aanwezige bewaking worden omzeild. Binnen hangt vaak een mystiek sfeertje, het is meestal donker en soms ook gevaarlijk door instortingsgevaar. Het is dan ook niet verstandig om in je eentje naar binnen te gaan, vandaar dat als groep wordt geopereerd.
Ieder groepslid heeft zo zijn eigen werkwijze en interpretatie, waardoor er een afwisselend overzicht is ontstaan. Bezocht werden o.a. verlaten mijncomplexen in België, verlaten dorpen in Duitsland, oude kazernes, forten, kloosters, industriegebouwen, kastelen en woongebouwen.
De Urbexfotografie brengt de schoonheid van het verval in beeld, achterhaald door tijd en daarna in vergetelheid geraakt…

Exposerende fotografen: Henk Post, Lia Hoogveld, Kas Maessen, Ruud Slot, Ruud van Eijkelenborg en Ton Verweij.

 

Expositie: 
wo 26 okt 2016 t/m zo 13 nov 2016
Locatie: 

KunstGein Podium

Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c
Nieuwegein