Expositie #1 in Stadshuis Nieuwegein

De allereerste expositie van KunstGein in het vernieuwde Stadshuis is geopend. In een grote vitrinekast op de 1e verdieping staan verschillende 3D-kunstwerken uitgestald. En aan de grote pilaar bij de liften hangen schilderijen.

Keramiste Jacqueline Tijssen fascineert het hoe mensen wonen. Hoe toepasselijk is het dat juist zij haar bijzondere bouwsels hier tentoonstelt. Een huis staat voor veiligheid en geborgenheid. Je derde huid, zegt Jacqueline. Geldt dat ook voor Nieuwegeiners op deze plek?
Aan de andere kant in de kast staat stenen beeldhouwwerk van Louise Mastenbroek. Het beeldhouwen is een passie die haar overkomen is. Driedimensionaal denken en uit zo’n brok steen een vorm hakken blijft een uitdaging. Het is fascinerend beitelslag na beitelslag langzaam een beeld te zien ontstaan.
Tevens heeft Josies sieraden een plekje in de kast gevonden. Zij maakt weefarmbandjes en die zijn helemaal hot! Dat is ook niet zo gek, want je kunt er eindeloos naar eigen smaak mee variëren. Ze worden ook wel loomarmbandjes genoemd, want ze worden gemaakt op een Jewel Loom oftewel een weefraam.
Keramiste Tett van der Woerd maakt prachtige schalen en geeft daar graag een eigen kwinkslag aan. Ze houdt van vrolijke kleuren en dat is leuk om naar te kijken.
Rob Jan Derks is een creatieve autodidact. Hij werkt met diverse materialen, hout heeft zijn voorkeur. Maar hij verkent ook graag materialen als glas, keramiek, leer, papier en metaal en past deze toe in verschillende combinaties.
Aan de grote pilaar  heeft Open Atelier Landstad schilderijen van verschillende kunstenaars opgehangen. Open Atelier Landstad is een vereniging van enthousiaste kunstschilders. Hun doel is het stimuleren en ontwikkelen van de schilderkunst van de leden. Maar bovenal staat het plezier van samen schilderen voorop.

Kortom, divers werk van verschillende Nieuwegeinse kunstenaars. De moeite waard om eens te gaan kijken. De expositie is tijdens de openingsuren van het Stadshuis te bezoeken op de eerste etage.

Expositie: 
do 4 jul 2024 t/m vr 4 okt 2024
Locatie: 

KunstGein EXPOSITIE, Stadshuis, 1e etage

Stadsplein 1
Nieuwegein