Keramiek Centraal

Keramiek

14 keramisten exposeren in KunstGein Podium

Na anderhalf jaar niet geëxposeerd te kunnen hebben, opent KunstGein Podium haar deuren voor keramisten van Keramiek Groep Midden Nederland centraal. Dat de enthousiaste leden tijdens deze periode niet stil hebben gezeten is te zien in KunstGein podium vanaf 17 november.

De keramisten wonen niet allemaal in Nieuwegein, maar verdeeld in het midden van het land. Zij zijn blij weer naar buiten te mogen treden om hun nieuwe werk te tonen. Met deze expositie laten zij ook zien hoe gevarieerd keramiek kan zijn. Er zijn strakke vormen, organische objecten en figuratieve beelden gemaakt van chamotte tot grove kleisoorten in diverse kleuren en formaten. Vaak zijn de werkstukken afgewerkt met prachtige glazuren en/of engobes.

Enthousiasme en energie, maar vooral de liefde voor klei zie je terug in de meest uiteenlopende keramische objecten. Laat u ook verrassen en kom kijken.
Tijdens de openingsuren is er altijd een keramiste aanwezig die u graag meer vertelt over het werk. Bijvoorbeeld over de verschillende manieren van stoken zoals: alternatieve en oude stooktechnieken, zoals raku-stoken, papieroven stook, hout- en/of zout stook.

De Deelnemers zijn:
Ceciel Thuijs-Hietkamp
Danka Fogl
Elena Petrova
Evelyn Verelst
Hetty Breetvelt
Ine Van Gaalen
Inge Aarden
Janine Van Den Ouden
Lisanne Ceelen
Marja van Reest
Mirjam Kemp – van der Burg
Will van der Poel
Meriam Schinkel- van Maarseveen
Janina Brugman-Landsmark

Expositie: 
ma 15 nov 2021 t/m ma 17 jan 2022
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein