Expo en kunstproject 4 - 5 mei

Van 12 -19 april is er een bijzondere expositie te zien in het Atrium Stadshuis en in KunstGein Podium. Deze expositie, oftewel dit kunstproject door kinderen en jongeren, wordt georganiseerd door Stichting Comité 4 en 5 mei Nieuwegein.

De stichting vindt het belangrijk dat kinderen betrokken blijven bij 4 en 5 mei.
Via allerlei technieken maken de kinderen kunstwerken waarmee zij uitdrukking geven aan allerlei aspecten van oorlog en vrede.
De voorbereidingen zijn al in volle gang, zo zijn leerlingen van het Anna van Rijn College bezig met het maken van posters. Andere leerlingen van de school maken creatieve kunstwerken met acrylgieten o.l.v. Jasmijn Felix.
Op de basisschool Lucas zijn de leerlingen samen aan het werk met  kunstenaar Jazz  voor twee kunstwerken “vrede en respect”.
Vier dames van Kids Art geven workshops schilderen op basisschool de Toonladder en de Willem Alexanderschool. Tevens zijn er ook leerlingen van deze school bezig met het maken quilts o.l.v. Willy Begeman.
Verder heeft bibliotheek De Tweede Verdieping 3 workshops 3-D printen gegeven waar 3-D kunstwerkjes gemaakt worden.

Zie hier de foto’s van de jonge kunstenaars. Kortom er is straks genoeg te zien…

Later meer nieuws (kijk hier) op onze website over dit kunstproject, noteer in ieder geval 12 april in je agenda!
De opening op 12 april is om 16.00 uur en wordt verricht door burgemeester Frans Backhuijs en Wethouder John van Engelen samen met de jonge kunstenaars. De expositie is daarna nog een week te bekijken tot en met 19 april.

Datum van: 
vr 12 apr 2019
Datum tot: 
vr 19 apr 2019
Soort: 
Expositie
Waar: 
Atrium Stadshuis & KunstGein Podium