Dick Smit

Schilderen en Tekenen

Het tekenen is mijn leven lang een passie geweest en met name het tekenen van bloemen en planten, het goed kijken en exact weergeven doe ik graag.

Van 1964 tot 1998 werkzaam geweest als tekenaar/grafisch vormgever bij de Faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht.

Als lid (sinds 2006) van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland exposeerde ik in binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Italie en Duitsland en digitaal al drie jaar met de Russische kunstenaars in Moskou.

Voor deze expositie is het uitgangspunt de samenwerking met mijn broer Henc, beeldend kunstenaar te Amsterdam. Zijn uitbundige fantasie tekeningen in crayon en de combinatie met exacte aquarellen van bloemen of planten levert een unieke samenwerking op. Lang gingen we ieder ons eigen weg in de kunst en nu een mogelijkheid om iets samen te doen wat verrassende beelden en objecten oplevert. De laatste twee foto's hierboven zijn voorbeelden hiervan.
In deze unieke tentoonstelling treffen we elkaar met veel plezier in gezamenlijk werk en daarnaast kunst van ieder afzonderlijk.

Expositie: 
wo 25 nov 2020 t/m zo 24 jan 2021
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein