Lezing Hockney's Eye

De inmiddels 85-jarige Britse kunstenaar David Hockney is één van de beroemdste levende kunstenaars ter wereld en wordt geprezen om zijn grote, kleurige werken. Tekeningen, schilderijen, fotografische en heel bijzondere digitale werken, zoals zijn ‘iPad kunst’ gemaakt tijdens de coronacrisis.

Dit najaar toont het Teylers Musem de tentoonstelling Hockney’s Eye waarin werken van Hockney te zien zijn in directe dialoog met tekeningen, schilderijen en natuurwetenschappelijke objecten. En kunnen wij als bezoekers van de tentoonstelling kennis maken met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. We kijken zo mee met de kunstenaar: via Hockney’s Eye.

Barry Heinrichs, vermaard om zijn lezingen, werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land. In deze lezing vertelt hij u alles ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

U bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende lezing op 10 november van 19.30 - 21.30 uur incl. 10 min. pauze.
Inschrijven kan tot 7 november via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v.Lezing Hockney’s Eye. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 15,00 incl. koffie/thee. Stadspas is geldig.

 

Datum van: 
do 10 nov 2022
Datum tot: 
do 10 nov 2022
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein