Lang Leve Caravaggio!

Rome was het centrum van de wereld in het begin van de 17e eeuw.

Jonge schilders uit heel Europa trokken naar de Eeuwige Stad, om de kunst van de Oudheid en de Renaissance, maar ook van grote nieuwe meesters te bewonderen, zoals Caravaggio. Het was revolutionair wat hij deed met de dramatiek en het licht in zijn zeer realistische schilderijen.
Ook Nederlandse kunstenaars lieten zich door hem beïnvloeden. Maar wie was deze omstreden Caravaggio en waarom voelden vooral Utrechtse schilders als Hendrick ter Brugghen, Dirck van Baburen en Gerard van Honthorst zich door deze moderne aanpak aangetrokken?

De lezing door kunsthistorica Grieta Felix sluit aan bij de tentoonstelling in het Centraal Museum (16 december 2018 t/m 24 maart 2019)

Aanmelden tot 4 februari via mailto: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Caravaggio. 
Na bevestiging inschrijving betaling € 9,00 p.p. inclusief koffie/thee. Stadspas is geldig.


Wie nog meer wil weten over Caravaggio kan terecht in de Emmauskerk (Merelplein 1, Nieuwegein) op dinsdagochtend 19 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Kunsthistorica Grieta Felix zal dan dieper ingaan op de persoon van Caravaggio. Wat kunnen we, kijkend naar zijn werken en met de schaarse bronnen die er zijn, te weten komen over zijn leven, zijn beschermheren en opdrachtgevers en zijn eigen inspiratiebronnen. Entree € 9.
Opgave voor deze lezing via grietafelix@hetnet.nl . Wie beide lezingen bezoekt, betaalt voor deze tweede lezing slechts € 8.

Datum van: 
do 7 feb 2019
Datum tot: 
do 7 feb 2019
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein