Presentatie & Lezing Buitenmuseum Nieuwegein

Op dinsdag 23 januari 2018 wordt het eerste exemplaar van het boekje “Buitenmuseum Nieuwegein” aangeboden aan de wethouder van cultuur, Martijn Stekelenburg.

Op veel plaatsen in de openbare ruimte in Nieuwegein zijn beelden of kunstobjecten te vinden. Ieder kunstobject draagt bij aan de verfraaiing van de omgeving. De ruim vijftig beelden vormen tezamen het Buitenmuseum.

Over twee van deze beelden wordt na het officiële gedeelte een lezing gegeven door de kunstenaars:

"Drie Knoppen”

Kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas. Twee mensen verbonden door de droom om een betekenis- volle universele beeldtaal te ontwikkelen en het leven te leven als een uniek avontuur gebaseerd op de aloude levensvragen: Wie ben ik, Wat is de zin van het leven en Hoe geef ik dit leven vorm.
Vanaf 1974 groeit de Plant in het totale werk uit tot de conceptuele metafoor voor de mens en haar verlangen om zich te ontplooien tot wie hij of zij in diepste wezen is.
Een groeiproces van Ik naar Wij in de bewustwording dat wij mensen deel zijn van het grote geheel en de verantwoordelijkheid die dit nieuwe levensgevoel met zich meebrengt.
Wij noemen dit Quantum-Art

www.huubenadelheid-kortekaas.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Staalplastiek”

Johan Wagenaar is artistiek leider bij het Instituut Amsterdam. Dit instituut brengt kunstenaars en ontwerpers samen om hun talenten in te zetten bij maatschappelijke vraagstukken. Het beeldend werk van Johan Wagenaar komt voort uit fascinatie en begrip voor ons stedelijk of natuurlijke territorium.
Zijn beeldende interventies zijn een ruimtelijke en sociale herdefiniëring van een omgeving

Er is plaats voor ca. 50 personen, om zeker te zijn van een plaats kunt u zich tot 20 januari aanmelden via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Buitenmuseum. De toegang is gratis!
De avond start om 19.30 uur en wordt afgesloten met een drankje; einde 22.30 uur.

De "drie knoppen" en het "staalplastiek" zijn te vinden op de Boogstede, aan de noordkant van Cityplaza.

Datum van: 
di 23 jan 2018
Datum tot: 
di 23 jan 2018
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1c