Brigitte de Caes

Schilderen en Tekenen

Als kind heb ik veel getekend; samen met mijn buurmeisje waren wij uren lang aan het tekenen. Tijdens mijn studietijd is deze hobby in de vergetelheid geraakt en pas jaren later heb ik het weer opgepakt.
Het kwam door mijn schoonvader dat ik ben gaan schilderen met olieverf. Hij schilderde in eerste instantie zelf ook met olieverf. Later is hij overgestapt op het schilderen van iconen; vanzelfsprekend met pigmenten, eidooier en water. Op een gegeven moment heeft hij zijn schilderspullen aan mij gegeven en ik vind het bijzonder dat ik nu zijn hobby voortzet.
Ik ben al van kind af aan geïnteresseerd in kunst. Schilderijen van de Vlaamse Primitieven, Italiaanse schilders als Domenico Ghirlandaio, Spaanse schilders als Salvador Dalí, meubelen in Empirestijl; ik vind het allemaal geweldig. Ik doe een poging om te schilderen zoals zij dat deden, maar kies onder de bezielende leiding van mijn docent Henk Kroezen, ook voor andere stijlen.
Mijn werk karakteriseert zich over het algemeen door een fijnschilderstijl. Het maken van een schilderij heeft voor mij ook wel wat weg van een gevecht. Maar wel een strijd waardoor ik de beslommeringen van alledag kan vergeten.

Expositie: 
ma 29 okt 2018 t/m za 8 dec 2018
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein