Bakfiets beschilderd voor kinderdagcentrum Skippy

Via de Beursvloer 2017 (een jaarlijks evenement waarbij bedrijven en organisaties met elkaar een deal kunnen afspreken) heeft Reinaerde Nieuwegein aan KunstGein gevraagd of zij kunstenaars kennen die het leuk vinden om hun Babboe bakfiets te beschilderen. Dat leek ons een leuk idee!

Als tegenpresentatie zal er een logo van KunstGein op de bakfiets komen te staan. In het Reinaerde kinderdagcentrum Skippy worden kinderen met een beperking opgevangen. De bakfiets wordt gebruikt om deze kinderen te vervoeren.

En zo zijn begin april vier enthousiaste kunstenaars met heel veel energie en motivatie aan de slag gegaan. Zij hebben de losse delen van de bakfiets helemaal versierd met de leukste treinen, vliegtuigen en een heus aquarium met vissen aan de binnenzijde. Gelukkig is er een extra sponsor, Decokay Hansen, voor het leveren van de verf en lakken. De kinderen van kinderdagcentrum Skippy zullen voortaan met extra veel plezier rondfietsen in Nieuwegein!

Op 14 mei was het zover: een trotse Sanne Veltman van Reinaerde kinderdagcentrum Skippy fietst het Stadshuis binnen op de nieuw beschilderde bakfiets richting KunstGein Podium. Sanne wordt opgewacht door een select gezelschap voor de officiële "bakfiets overdracht” van Stichting KunstGein aan Reinaerde. Aanwezig waren o.a. Karin Beelen van de Beursvloer, sponsor Decokay Hansen, de kunstenaars en het bestuur van Stichting KunstGein. Voorzitter Wim van Doorn bedankte de kunstenaars hartelijk voor hun creatieve inzet en gaf het startsein voor de overdracht van de kunstzinnig beschilderde bakfiets aan Sanne.
Verantwoordelijke kunstenaars voor het beschilderen van de bakfiets zijn: Willy Begeman en Mahsjid Djalinoes (leden van KCN), Ellen Slegt en Annie Seelen.

De bakfiets ziet er geweldig uit en de kinderen van kinderdagcentrum Skippy zijn allemaal super enthousiast. Dus let goed op als u aan het verkeer deelneemt en de fraaie bakfiets voorbij ziet komen!

Bekijk de foto’s

Stichting Reinaerde wil bijdragen aan de kwaliteit van het bestaan van mensen met een beperking. In onze visie halen cliënten het beste uit zichzelf in relatie met anderen in hun directe omgeving. Onze missie is hen aan te moedigen om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en samen te kijken hoe ze hun kwaliteiten het best kunnen inzetten: hoe kunnen cliënten hun eigen dromen en ambities verbinden met activiteiten die van waarde zijn voor hun omgeving.

Datum van: 
ma 14 mei 2018
Datum tot: 
ma 14 mei 2018
Soort: 
Schilderen
Waar: 
KunstGein Podium