Ria de Kuijper

Schilderen en Tekenen

Vanaf kleuterleeftijd waren (kleur)potlood en papier mijn meest geliefde speelgoed. Op mijn tiende maakte ik mijn eerste 'modeblad'; ik heb het nog! De tekenleraar op de MMS (Martin Brink uit Amersfoort) herkende mijn talent; bij hem mocht ik 3 jaar lang gratis portret-tekenlessen volgen. Vanaf 1961 studeerde ik 4 jaar Mode ontwerpen en -illustratie aan de Academie Artibus in Utrecht.
Na mijn huwelijk en drie kinderen rijker werd ik free-lance verslaggever bij diverse(dag)bladen en maakte ook regelmatig illustraties bij mijn reportages. Datzelfde deed ik voor personeelsbladen en bij artikelen, die mijn echtgenoot publiceerde.
In 1996 sloot ik mij -dankzij buurvrouw Bep Derks- aan bij Open Atelier Landstad, een club van gedreven schilders, waar ik leerde groter en op doek te schilderen. In deze inspirerende omgeving heb ik mijn talenten verder kunnen ontwikkelen. De mens (veel portretten en naakten) staat centraal in mijn werk, maar dankzij de club heb ik ook 'stad en land' als onderwerp ontdekt.  

Expositie: 
ma 18 aug 2014 t/m za 27 sep 2014
Locatie: 

KunstGein Podium

Stadsplein 1c
Nieuwegein