Vier vrijheid en Kist-je-kunst

Vervolg op Kist-je-kunst en Vier vrijheid

Enkele kistjes hebben het Stadshuis nog niet verlaten, de wethouders Jan Kuiper en Marieke Schouten zijn trots dat de kistjes op hun kamer staan te pronken. Ook de betekenisvolle foto’s gemaakt door Nieuwegeinse leerlingen i.s.m. fotograaf Jan Donders ter ere van de 4 & 5 mei herdenking sieren de wand van Jan Kuiper's kamer. Kijk hier naar de foto's.


Het zijn feestelijke expositie weken in KunstGein Podium. Vanaf 28 juni tot 10 juli vieren we feest met de expositie ‘Vier Vrijheid en Kist je kunst’.

Kijk hier naar de film van de opening:

Vier vrijheid: kunst door jongeren

Deze expositie is nu eindelijk te zien. 75 jaar Vrijheid door de ogen van jongeren. Dit was in 2020, het vrijheidsjaar, de inzet van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein. Het zijn de jongeren die de traditie van Herdenken en Vieren in de toekomst zullen voortzetten. Met hulp van lokale kunstenaars en docenten zijn er door talentvolle jongeren van basis/middelbare scholen, fraaie kunstwerken met verschillende technieken gemaakt. Met de getoonde kunstwerken geven zij een inkijk in hun beleving van vrijheid.

Wat is er te zien:

  • Koffertjes: Anna van Rijn (Tineke Mook, docente)
  • Schilderijen: BS Lucas Galecop (Jazz)
  • Schilderijen:  Montessorischool de Vleugel en BS Toonladder Galecop en Willem Alexander (Kids Art)
  • Tableautjes acryl gieten: diverse scholen (Jasmijn Felix)
  • Foto’s: diverse scholen (Jan Donders)

Kist – je – Kunst

1 juli bestaat onze stad Nieuwegein 50 jaar. Dit kan Stichting KunstGein natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wekenlang zijn 50 geïnspireerde kunstenaars bezig geweest met hun kistje met kunst. De passie voor kunst spat er van af of het nu schilder-klei-haak werken zijn. Wij zijn dan ook heel trots op alle deelnemende kunstenaars. Kom kijken en geniet mee van dit werkelijk dynamische kunstwerk.

KunstGein Podium is gedurende deze twee exposities alle dagen van de week open van 12.00-16.00 uur behalve zondag.

Deze expo is mede mogelijk gemaakt door 50 jaar Nieuwegein.

Vergeet niet ook de etalage aan Raadstede 75 te bekijken.

Datum van: 
ma 12 jul 2021
Datum tot: 
ma 30 aug 2021
Soort: 
Expositie
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein