Brueghel, de familiereünie

Het Noordbrabants Museum brengt in het najaar ongeveer tachtig werken bijeen van vijf generaties Brueghel in de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie.

Ondernemend, innovatief en wereldberoemd, de familie Brueghel speelde een centrale rol in de Europese kunst van ca. 1550 tot ca. 1700. Vijf generaties Brueghel maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige en onderhoudende composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen.

Deze tentoonstelling herijkt een van de beroemdste families uit de kunstgeschiedenis door de verbanden tussen de verschillende generaties nader te bekijken en voor het eerst aandacht te besteden aan de Brueghel vrouwen. Wie waren zij en wat was hun rol in de roem en het succes van de familie?

Wie de werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bekijken was lange tijd gedwongen af te reizen naar verschillende musea in Europa en Noord-Amerika. Tot en met 7 januari 2024 biedt het Noordbrabants Museum de unieke kans de beste werken in Nederland onder één dak te bekijken.

Kunsthistoricus Barry Heinrichs, vermaard om zijn lezingen, werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land. In deze lezing vertelt hij u alles ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

Lezing van 19.30 - 21.30 uur
Toegang € 18 p.p. incl. pauzedrankje. Stadspas geldig. Inschrijven via inschrijvingenkunstgein@gmail.com.

Datum van: 
di 17 okt 2023
Datum tot: 
di 17 okt 2023
Soort: 
Lezing
Waar: 
Theatercafé DE KOM, Stadsplein 6, Nieuwegein