Karolina van Schrojenstein

Fotografie

Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska is fijnkunstfotografe. In haar fantasierijke en sprookjesachtige werken verbeeldt ze de soms onzichtbare maar toch aanwezige emoties. Emoties die niet altijd te verwoorden zijn, maar die het leven sterk beïnvloeden. Karolina is gefascineerd door de rol dat het onbewuste en de symbolen daarvan op ons dagelijks leven hebben. Herhalende thema’s in haar werken zijn transformatie, zelf-ontdekking en magie.

In de expositie "Verrassend goed" presenteert Karolina werken uit “Loose thoughts” en "project 12".

“Project 12” is niet zomaar een serie van twaalf fijn kunstfoto’s. Het is een in de tijdsspanne van twaalf maanden waargebeurd verhaal van zelf-ontdekking en zelf-genezing na een traumatische levensgebeurtenis. Zoals elk verhaal, ook deze hoort in een bepaalde volgorde verteld te worden. Dit project heeft letterlijk een jaar de tijd gekost om het te ervaren en te maken.

“Loose thoughts” is een collectie van losse foto’s rond een zoektocht naar eigen identiteit. Het wordt niet geleid door een specifiek verhaal, want deze zoektocht heeft voorlopig nog geen einde.

Expositie: 
di 2 jun 2020 t/m za 11 jul 2020
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein