Christa Kruger-Heijdens

Schilderen en Tekenen

Christa Kruger-Heijdens (1947), maakt sedert 2001 deel uit van het Nieuwegeinse schilders-collectief ‘Feniks’, dat gedurende vele jaren werd begeleid en geïnspireerd door de inmiddels overleden kunstenaar Willem Hartman. Overigens is zij als kunstschilder autodidact.
In haar werk is in de loop van de jaren een verschuiving te zien van (semi) figuratieve naar meer abstracte schilderijen. Schilderen is voor Christa een kwestie van het laten ‘ontstaan’ van een schilderstuk, terwijl ze daaraan bezig is.
Wie op zoek gaat naar concrete herkenningspunten, zal die in haar huidige werk niet snel aantreffen. Haar schilderijen verwijzen niet naar specifieke plekken, gebeurtenissen of afbeeldingen, maar reflecteren de waarnemingen en de gevoelens uit haar eigen leven en belevingswereld.
Christa hoopt met deze expositie uw fantasie en beleving te kunnen stimuleren en u als toeschouwer mee te mogen nemen in een abstracte wereld, waarin poëtische en veelal kleurige impressies de toon zetten. Wanneer u belangstelling heeft voor haar schilderijen, zal Christa u graag nader informeren

Expositie: 
ma 18 aug 2014 t/m za 27 sep 2014
Locatie: 

KunstGein Podium

Stadsplein 1c
Nieuwegein