Cursisten Catherine Gathier

Schilderen en Tekenen

 

Zaterdagmiddag 13 november was het alweer de laatste dag van Expositie “uit de kunst” en deze werd feestelijk afgesloten in het Podium. Het was een fijne afsluiting met een mooie speech van een zeer betrokken wethouder Jan Kuiper (zelf ook kunstliefhebber). Hij sprak zijn bewondering uit voor het werk van elke cursist en natuurlijk ook voor Catherine. Geniet nog even mee met de foto’s van een geslaagde middag.


Er is veel schilderkunst te bewonderen in KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis Nieuwegein. Met veel genoegen nodigen wij u uit om te komen kijken naar kunstwerken van de leerlingen - Catherine Gathier.

Catherine Gathier heeft in Vianen een schilderatelier en geeft schildervakanties in binnen- en buitenland. In haar atelier ontvangt zij wekelijks een aantal zeer enthousiaste cursisten.
Er wordt geschilderd met diverse materialen, zoals acryl, olieverf en aquarel. Verschillende onderwerpen passeren de revue. Afgelopen jaren kwamen thema’s aan bod als: Winterlandschap, Nacht in de schilderkunst, Abstraheren van landschap, Werken met reliëf, Bloemen en nog veel meer.

De cursisten werken allemaal in hun eigen stijl en op hun eigen niveau en krijgen aanwijzingen die hen weer een stapje verder brengen. Er wordt naast veel plezier, ook prachtig werk gemaakt. Deze unieke en uitgebreide tentoonstelling toont een bloemlezing van dit zeer diverse werk. Naast hun werk zijn ook de schilderijen van Catherine te zien. Hopelijk geniet u er net zo van als wij!

Let op!.….op zaterdag 6 november geeft Catherine een demonstratie schildertechnieken, aanvang 14.00 uur. In een uur tijd legt zij uit hoe je een schilderij opzet en hoe je het uitwerkt in diverse lagen. Aan bod komen verschillende methodes en penseelstreken, zoals de droge kwast techniek en het werken met paletmessen, het blenden van kleuren en het aanbrengen van een glacis. U bent van harte welkom en aanmelden is niet nodig.
Én wij nodigen u op 13 november 14.30 – 16.00 uit voor de feestelijke afsluiting van deze expo – finissage!

Expositie: 
ma 4 okt 2021 t/m za 13 nov 2021
Locatie: 

KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein

Stadsplein 1c
Nieuwegein