Kunst en Ambacht - de kracht van beeld(taal)

Geïntrigeerd door de vraag hoe kunst en ambacht zich tot elkaar verhouden en welke waardering wij er als mensen voor hebben, zapt Marieke door de kunst- en cultuurgeschiedenis.

Aan de hand van beelden laat zij zien waar kunst en ambacht elkaar raken, elkaar versterken en hoe beelden altijd, bedoeld of onbedoeld, communiceren met de gebruiker of de toeschouwer.

Wie is Marieke: Studeerde in 1993 af als 1e graads docent Textiele Werkvormen aan de Academie voor Beeldende Vormgeving te Tilburg. Ze koos onder andere voor werken in het onderwijs en de cultuur sector maar sinds een paar jaar is zij weer ‘back on track’ en richt zij zich op het makerschap in de beeldende kunst en zij is beginnend dessinontwerper. Tijdens de lezing is ook het werk van Marieke te bewonderen. Unieke schilderijen gemaakt van verschillende materialen, krantensnippers gecombineerd met zijde garens en plastic afvaldraad met olieverf.

Nieuwsgierig geworden, kom dan naar deze boeiende lezing van Marieke van Mieghem.

Inschrijving tot 10 mei via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezingen kunst en ambacht.  Na bevestiging inschrijving betaling p.p.  € 9,00 incl. koffie/thee. Stadspas is geldig.

Datum van: 
di 14 mei 2019
Datum tot: 
di 14 mei 2019
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein