Kunst op de kamer van Wethouder Jan Kuiper

Lea Wijnhoven - keramiek

"Boos jongetje" - prijs € 300,--

Dit boze jongetje is een verwijzing naar de krapte wat betreft de onderwijzers. Die moeten meer verdienen, echt wel en dan gaat die krapte vanzelf verdwijnen. Jasses, mijn jochie moet vandaag weer in die overvolle klas bij die meester die hij niet mag!!!

Lisa Peters Esvelt - soft pastel

"Sweet little tiger" - prijs € 525,--

Ik hou van uitdagingen en ik ben dol op het maken van portretten van zowel mensen als dieren. Kleur is voor mij belangrijk en speel daar graag mee in mijn werken. Daarbij hou ik ook van karakteristieke gezichten en of eigenwijze uitdrukkingen van zowel mens als dier.
Er is veel mogelijk met soft pastel, verschillende technieken waardoor ik van schilderachtig werk tot aan tekenachtig werk kan maken. Deze tijger heb ik met combinatie van pastelkrijt en pastelpotloden gemaakt.

Marijke Prins - schilder

"Klaprozen" - prijs € 595,--

Als schilder van geabstraheerde landschappen sprak het onderwerp Nieuwe Hollandse Waterlinie uit de portefeuille van de wethouder mij direct aan. Ik besloot speciaal voor deze gelegenheid een werk te maken met als titel Klaprozen. In mijn schilderij is onderaan het waterige land aangegeven. Immers het onder water laten lopen van land was altijd al de gedachte achter de waterlinie. De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn prachtige plekken geworden waar wilde bloemen zoals de klaprozen alle ruimte krijgen.

Jan Donders - fotografie

"Uitzicht" - prijs € 225,--  (andere uitvoeringen mogelijk)

De jeugd moet keuzes maken. Alle ballen liggen nog op tafel. Of is er de droom van een verre toekomst? Wat binnen is moet buiten werkelijkheid worden.
Jan Donders is een mensenfotograaf. Mensen in een niet altijd reële wereld. De omgeving speelt een belangrijke rol. Daarbij is het licht zijn vriend en vijand, het moet getemd en gestuurd worden zoals hij het wil. Hij laat zich inspireren door klassieke voorbeelden van fotografen en schilders en geeft daar een moderne invulling aan. De schilder Edward Hopper is een van die inspiratiebronnen.

Bushra Cheema - schilder/acryl

"Nature of life" - prijs € 500,--

Voor kunst op de kamer van de wethouder heb ik bewust voor dit schilderij gekozen. De natuur is voor mij heel belangrijk en ik geloof dat je alleen kan overleven als je in harmonie leeft met de natuur. Het in de natuur vertoeven is belangrijk voor de fysieke gesteldheid en psyche van de mens. Parken dienen dan een ook groot deel uit te maken van de ontwikkelingsplannen van onze steden. Mijn kunstwerk laat zo’n park zien.