Over your cities grass will grow - Anselm Kiefer

Een podium voor Kiefer

In totaal 35 mensen genoten van de bizarre, onthutsende en soms komische en tere taferelen die voorbijtrokken in de film Over your cities grass will grow over Anselm Kiefer. KunstGein Podium zette voor de tweede keer Kiefer op de voorgrond.

Wie kun je beter hebben dan kunstschilder en Kiefer-kenner Theo Beijaard om de film in te leiden en te begeleiden want dat was wel nodig. Kiefer, nu woonachtig nabij Parijs, is een zeer veelzijdige man met in zijn ransel een grote kennis van literatuur en taalwetenschappen, rechten, filosofie, astrologie, godsdiensten en kunst. Dat alles is in zijn kunstwerken terug te zien en beter met enige uitleg te begrijpen. Kiefer werkt met een team van mensen aan zijn grootse schilderijen en objecten. Niet met een penseel en olieverf maar met graafmachines, hakbijlen, grondboren, lood, een stookkachel, tonnen as, zonnebloemen, pigmenten en water. Zijn kleinste kwast is een blokborstel.
Boeken en water ziet hij als het elixer van het bestaan.
Wil je meer weten? Surf op internet voor meer informatie.


Anselm Kiefer werd in 2013 door kunstenaar Theo Beijaard voor het voetlicht gehaald met een boeiende lezing. Kiefer, de eigenzinnige, meest succesvolle maar ook meest omstreden kunstenaar van het naoorlogse Duitsland, krijgt nu een nog duidelijker gezicht. De letterlijke grootsheid van zijn werken komt nu tot zijn recht.

U ziet zijn meer dan manshoge imposante kunstwerken, hoort zijn levensvisie en wordt meegenomen in de gedrevenheid van Kiefer en zijn team. In Barjac nabij Parijs creëerde hij  vanuit het niets een stad met huizen van op elkaar gestapelde betonnen objecten, loden boeken, maar ook jurken die verdwaasd op balkons hangen en leunen. Beklemming, troosteloosheid, maar bovenal ontzag gaan door de kijker heen. Kiefer-kenner Theo wijst u de weg door de film.
Laat er geen gras over groeien en meld u aan. De film kunt u zien van 19.30 - 21.30 uur.

Inschrijving tot donderdag 6 maart via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Film Anselm Kiefer
Betaling na bevestiging inschrijving. Kosten € 7,50 m.i.v. koffie/thee.

Datum van: 
di 11 mrt 2014
Datum tot: 
di 11 mrt 2014
Soort: 
Film
Waar: 
KunstGein Podium, Atrium Stadshuis, Stadsplein 1c, Nieuwegein